niedziela, 17 listopada 2013

Kotleciki drobiowe inaczej

 Lubimy bardzo kotlety z piersi kurczaka. Jednak nawet ulubione danie może się znudzić ;) Wprowadzam więc od czasu do czasu jakieś modyfikacje. A to dodatek sezamu do panierki, panierka z wiórek kokosowych czy płatków kukurydzianych czy najprostsza modyfikacja - kotleciki w formie nuggetsów :) Wczoraj zrobiłam  kotlety w pietruszce. Wystarczy pokroić pierś z kurczaka jak na zwykłe kotlety i przyprawić. Jajko mieszamy aby białko połączyło się z żółtkiem, dodajemy do niego pokrojone liście pietruszki i mieszamy. Następnie obtaczamy mięso w mące tortowej a następnie w jajku z pietruszką. Smażymy na rozgrzanej patelni i kotleciki gotowe :) Świetnie smakują one z warzywami gotowanymi na parze :)
Image and video hosting by TinyPic

10 komentarzy:

  1. W pietruszce to jeszcze nie jadłam, jestem ciekawa smaku:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Fajnie smakuje - następnym razem dam pietruszki jeszcze więcej :) Teraz eksperymentowałam czy dzieciaki się skuszą ;)

      Usuń
  2. Ja chyba pozostanę przy tradycyjnych, ale pysznie wyglądają:)

    OdpowiedzUsuń
  3. u nas najlepiej sprawdzają się tradycyjne, w płatkach owisanych itd moi mili nie lubią, ale takie z pietruszką dla aromatu dlaczego nie :)
    jeszcze kopru można dodać :)
    lubię za to z dewolajami poszaleć, to ze szpinakiem, z suszonymi pomidorami, z serem i szynką, z dużą ilośćią cenuli na miękko itd :)
    aż mi ąlinka pociekła :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Muszę wypróbować dewolaje z pomidorami suszonymi i ze szpinakiem - jeszcze nie jadłam :)

      Usuń
  4. glodna sie zrobilam :)
    Dzieki Agus za Twoj komentarz - jak zawsze podbudowałaś mnie :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardzo mnie to cieszy, że mogę Cię troszkę podbudować :)

      Usuń